Bezigheidstherapie

Hamsters staan nog dicht bij de natuur. Ze houden zichzelf bezig met het zoeken van voedsel. Eigenlijk ontnemen wij hun deze bezigheid door hun voedsel op een hoop in een schoteltje te gooien. 

Om jouw hamster te stimuleren in zijn natuurlijke foerageer gedrag kun je zijn voer uitstrooien door het verblijf. Op deze manier zal de hamster even goed op zoek moeten naar zijn voedsel. Maar dat gaat ze prima af, want hamsters hebben een hele goede neus. 

Nog een goede stimulatie, die minder voorkomt en waar ik het over wil hebben zijn natuurlijke producten die goed zijn voor jouw hamster. Denk hierbij aan kruiden, bloemen en granen. Het is niet alleen lekker voor jouw hamster, maar draagt ook bij aan natuurlijk knaaggedrag en het slijten van de tanden.

Ik heb hier een aantal mooie producten verzameld die veilig en geschikt zijn voor je hamster en waar mijn eigen hamster dol op is!

Mijn hamster Noodle met zijn favoriet; Lijnzaad Vlas

Voor alle producten geld dat het goed gedoseerd gegeven moet worden. Sommige granen zijn bijvoorbeeld erg vet, en je wilt natuurlijk niet dat je hamster overgewicht krijgt.

Granen & Zaden

Je zult voor sommige granen op de vogel afdeling belanden. Het is nog niet zo veel voorkomend dat deze producten aan hamsters worden gegeven. En dat is best gek want het goed voor ze is en ze zijn er gek op!

Mijn hamster Noodle met zijn Trosgierst 

Bloemen 

Kruiden