Een veilig slaapplekje

Wist je dat een hamster gemiddeld 12 uur op een dag slaapt? En vooral wanneer wij wakker zijn! Het zijn ten slotte nachtdieren. We willen onze kleine vriendjes natuurlijk wel voorzien van een heerlijk slaapplekje waar ze zich veilig voelen. Maar het is natuurlijk extra fijn als het ook leuk is om naar te kijken.                                                                                                                                                                                                          Een hamster kan kieskeurig zijn. Het kan zeker geen kwaad om meerdere opties te geven, zodat ze zelf een perfect slaapplekje kunnen kiezen. 

Ze verzamelen graag hun voedsel en leggen een voorraadje aan. Daarom is het prettig voor je hamster om een ruim huisje te hebben.  Ze worden tussendoor vaak eventjes wakker voor een korte snack. Dan is het fijn als ze deze in de buurt hebben liggen natuurlijk! Bij deze mijn top 5 waar mijn eigen hamsters dol op zijn!       

Meer weten over het inrichten van jouw hamsterverblijf? Lees dan; ‘Kooi inrichting – wat heeft jouw hamster echt nodig‘                                                                                                                   

Top 5 hamsterhuisjes

Halve boomstam

Dit is echt een topper bij mijn eigen hamsters en is een musthave in een hamsterverblijf met natuurlijke uitstraling. Begraaf de boomstam gedeeltelijk of geheel onder de bodembedekking en grote kans dat dit het favoriete plekje van jouw hamster word! 

Huisje met kamers

Ook in dit type huisjes zijn hamsters vaak niet weg te slaan. Er zijn vele soorten en formaten te koop. Maar dit is toch echt mijn favoriet door zijn natuurlijke houten uitstraling. Ook leuk diep in het bodembedekking te begraven. Je hamster kan er via het gat in het dak in en uit komen. Dit huisje sluit mooi aan op je hamster zijn instincten.

Huisje met verdieping

Dit is een echte eyecatcher in het verblijf. En hoe schattig is het als jouw hamster in zijn uitkijktorentje zit. Vul de onderkant van het huis goed met bodembedekking. Je hamster houd niet van een open ruimte maar wil juist een lekker holletje maken! Met een afmeting van 31x28x29cm heetft dit huis heeft ook echt een superfijn formaat voor een Syrische hamster. 

Graaftoren

Vul deze bodembedekking met lekker veel bodembedekking. Je kunt de toren ook neerleggen met de schuiflade naar boven gericht. Dan kun je bovenkant gebruiken als plateau om weer andere leuke dingen op te zetten. Als je een verblijf met (plexi)glas hebt, kun je de open gedeeltes daar tegen aan zetten. Zo kun je je hamster goed in de gaten houden als hij lekker graaft of misschien wel schattig ligt te slapen.

Huis met trap

Dit huisje is extra handig door de extra ruimte die je krijgt op het dak. Je kunt hier gerust een voerbakje of bijvoorbeeld een badhuisje op zetten. Het huis is stevig en ook weer een super formaat voor Syrische hamsters. 

Er zijn best veel leuke huisjes op de markt die alleen geschikt zijn voor dwerghamsters. Daarom heb ik extra opgelet in mijn top 5 dat de huisjes een geschikt formaat hebben voor beiden!

Misschien leuk om te kijken; dit is mijn eigen hamsterverblijf. In dit filmpje komen de graaftoren en de halve boomstam voorbij!