(On)gezonde snacks

Er zijn veel knaagdiersnacks te krijgen die eigenlijk niet zo gezond zijn voor je hamster. Denk hierbij aan teveel vet, suikers en andere producten die de gezondheid van je hamster geen goed zullen doen. 1 maal per week is vaak al de verantwoordelijke max voor het geven van dit soort snoepjes. 

Nu wil je misschien jouw hamster tam maken. Dit doe je natuurlijk het beste met wat lekkers, want liefde gaat ten slotte door de maag! En als je hamster nog veel te leren heeft met tam worden, is het wel zo fijn als je dan kan werken met verantwoordelijke snacks. Klik op de producten als je wilt weten waar het te koop is of voor meer info.

Misschien ook interessant om te lezen; Verrijking voor jouw hamster – Granen, Bloemen & Zaden. Gezonde snacks om in het verblijf te gebruiken. 

Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn een geweldig tussendoortje voor jouw hamster. Er zit veel goeds in zoals o.a. Vitamine E , Magnesium en Zink. En nog meer goede dingen. En je hamster zal er dol op zijn! 

Meelwormen

Een hamster is een omnivoor. Dat houd in dat ze zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten. Je zult er niet zo snel aan denken, maar meelwormen zijn fantastisch voor hamsters. De proteine zijn erg goed voor je hamster. Ze zijn gedroogd te krijgen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je hamster enge bewegende beestjes geeft. 

Zonnebloempitten

Dit is een klassieke lekkernij voor hamsters. Het zit vaak ook in hamstervoer. Let wel op als jouw hamster al wat dik is. Zonnebloempitten bevatten veel goeds, maar zijn wel wat vet. 

Groente & Fruit

Het is erg gezond voor je hamster om groente en fruit te eten. Daarom is het echt aan te raden om dagelijks van beiden bij te voeren naast het hamstervoer! 

Je kunt ook gedroogde groenten en fruit geven;

Kip & Ei 

Als omnivoor kan een hamster het goed gebruiken om een paar stukjes van een gekookt eitje of een stukje kip te krijgen. Geef nooit rauwe kip of ei i.v.m. Salmonella. Zorg ook dat er geen kruiden of peper & zout op zitten. Kook de kip of ei , dan zit je goed. Je hamster zal hier van smullen!