Lekker buiten spelen

Hoe fijn is het als je hamster tam is om even lekker te knuffelen en rond te laten lopen. Heel gezellig natuurlijk, maar hamsters zijn snel en ontsnappen graag in onmogelijke kiertjes. Voorzichtigheid is daarom geboden. Niet te hoog, bed en bank zijn oke onder streng toezicht. Maar een moment van onoplettendheid en je hamster kan vallen en zich flink bezeren. 

Ook nog even een extra herinnering dat hamster loopballen echt uit den boze moeten zijn. Ze zijn gevaarlijk, stressvol en ongeschikt voor hamsters. (Hun pootjes kunnen in de ademgaatjes vast komen te zitten en breken of erger. 

Zo zie je maar weer, niet alles wat te koop is in zelfs onze geliefde winkels is veilig. Maar graag deel ik in dit blog wat we dan wel kunnen doen voor de leukste ervaringen met je hamster buiten zijn verblijf!

Playpen - Speelren

Een hele goede en goedkope oplossing is de opvouwbare speelren van mijn eigen video hierboven. Ik heb er al jaren plezier van en al 5 hamsters hebben er gebruik van gemaakt. MAAR! ALLEEN ONDER TOEZICHT! Om samen met je hamster te zijn en te spelen. Het materiaal is namelijk gewoon zacht en zo doorgeknabbeld, Voor deze prijs niet erg om eens te vervangen maar vooralsnog wil je je hamster niet kwijt raken dus blijf er a.u.b. bij <3     

                 Klik op de afbeelding of knoppen om het product te vinden. 

Ook een hele goede optie is een speelren met tralies. Deze zijn ook opvouwbaar en dus maikelijk op te bergen. 

Wil je echt een paradijsje maken in de kamer,  dan zijn er hele toffe platen waarmee in allerlei vormen een zeer solide en veilige ren kan maken.  (zie afbeelding hieronder) Deze hebben zelfs een bodem dat je er ook hooi of andere veilige bodembedekking in kunt doen voor nog meer speelplezier!