Handige producten

Ik heb nu al zo’n vijf jaar hamsters als huisdier en heb door die jaren heen toch wel ontdekt dat er wat producten zijn die je gewoon niet kunt missen in de kast. Ze maken bepaalde dingen gewoon een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld met het schoonmaken van het verblijf. Of  omdat hamsters er gewoon gek op zijn! Dus bij deze 5 Producten waar ik eigenlijk gewoon niet zonder meer kan als hamster eigenaar! 

Een zandbak/bad mag niet ontbreken in het verblijf van jouw hamster. Dit geld voor zowel Dwerg als Syrische Hamsters. Het mag ook best een grote bak met zand zijn. Goed zand is een fijnere korrel, niet te grof en ook geen chinchille dust/stof is toegestaan dit is slecht voor hamster longen. Ik raad zelf het zand van Trixie aan het is betaalbaar, heel veilig en verkrijgbaar in ,meerdere kleuren.


Veel hamsters doen graag hun plasje in het zand maar zij maken ook hun vacht hierin schoon door er doorheen te rollen. Dit is precies waarom zand geen overbodige luxe is maar een basisbehoefte! Geschikt zand kan best prijzig dus het liefst doe je hier zo lang mogelijk mee. Met een zeefje kun je het zand continu reinigen van natte plasplekjes, voedsel wat er in is gevallen. En bodembedekking wat er in is gevallen! Met de zeef houd je het zand goed schoon en gaat het lange mee! Neem een niet te grote zeef, dan kun je niet goed bij de hoekjes. Klik op de zeef of groene knop om naar mijn favoriete zeef te gaan!

Elke Hamster die ik ken is GEK OP WHIMZEES. Nu hoor ik je denken, dit is toch een hondensnack. Klopt. Maar dit is echt HET knaagspeeltje onder hamster eigenaren om te geven. Het is compleet veilig en vegan en is dus goed om de tanden van je hamster getrimd te houden. Dit is belangrijk want hamster tanden groeien hun hele leven door en als je niet in de juiste knaagmaterialen voorziet groeien ze te lang wat hele nare gevolgen kan hebben voor de gezondheid van je hamster. Dus bij deze, scoor een zak whimzees! De XS Tandenborsteltjes En de M krokodillen zijn het perfecte maatje voor je hamster. 

 

Mos is natuurlijk geen levensbehoefte van een hamster, maar wel heel verrijkend. Het is een materiaal wat in hun natuurlijke leefomgeving ook zou voorkomen. Een beetje mos hier en daar gecombineerd met verschillende soorten substraten zoals zand, kokosvezel en aspen hout geeft je bedrijf gelijk een prachtige uitstraling. Je kunt het mos over huisjes neerleggen en tussen trappetjes wat lekker zacht is aan je hamster pootjes.

Ook takken geven je verblijf meteen een mooie uitstraling. Je hamster zal er lekker overheen klauteren. Dit gaat niet alleen verveling tegen maar slijt ook de nageltjes goed! 

 

Verschillende soorten bodembedekking zijn echt een geweldige manier om je hamster een goed verblijf te bieden. Echter kan het wel een beetje rommelig worden! Ik heb voor mijn hamsters meerdere plekjes om lekker te wroeten in aarde en te badderen in het zand. Ik hou dit allemaal een beetje netjes door een Snoep of Weckpot te gebruiken. Het liefste zo groot mogelijk zodat je hamstertje wel lekker zijn kont kan keren natuurlijk.  Verwijder wel alle metalen draden en sluitingen & de deksel, dit is gevaarlijk voor hamsters.

Vul de pot met zand of probeer ook eens als extra verrijking eens kokosvezel. Hier kan je hamstertje heerlijk in wroeten. Verstop hier bijvoorbeeld wat meelwormen of zaadjes in en kijk toe hoe je hamster op zoek gaat naar zijn snacks. Hij vind het heerlijk om op zoek te moeten naar voedsel omdat dit natuurlijk gedrag is! 

Je kantelt de weckpot iets omhoog door bijvoorbeeld je Carefresh bodembedekking er goed om heen te plaatsen zodat het zand er niet uit valt.  Zo hou je de boel mooi gescheiden en netjes! Drapeer wat stukken mos over de weckpot/snoeppot en voila, net een grot in het bos! 

Ja, echt. Toilet & Keukenpapier. De dierenwinkels liggen vol met heel onveilig nestmateriaal. Hamsterwatten, Hamsternestmateriaal, en helaas ook natuurlijke materialen als katoen zijn NIET VEILIG. Koop dit alsjeblieft nooit voor je hamster. Deze producten hebben geleid tot ernstige verwondingen en zelfs… de dood. Ik kan hier niet vaak genoeg voor waarschuwen, vooral om dat dierenwinkels hun kop in het zand steken en het blijven verkopen!

Geef je hamster wat reepjes toiletpapier en keukenpapier en hij zal hier een heerlijk nestje van maken. Wil jij je hamster tam maken en is hij nog niet gewend aan je geur? Wrijf wat papier tussen je handen en geef dit aan je hamstertje. Hij zal er lekker op gaan slapen en zo dus gewend aan jouw geur raken. Dit voorkomt bijten en angstig gedrag in de toekomst naar jouw geur. 

 

Op zoek naar goed voer, gezonde snacks en andere mooie producten voor je hamster? Neem eens een kijkje in onze Etsy Shop!