Tijdens mijn eeuwige zoektocht naar de leukste hamsterspullen kwam ik per ongeluk het merk Getzoo uit Duitsland tegen op Amazon. Getzoo heeft een hele lijn van diverse knaagdierproducten. Denk hierbij aan Zandbaden, Loopwielen, Plateau’s en nog veel meer. De producten zijn van goed formaat en ook in diverse formaten verkrijgbaar zodat je de juiste afmetingen kan kiezen die bij jouw hamstersoort passen. In dit blog ga ik het over de hamsterhuisjes van Getzoo hebben! 

Vooral de uitstraling van de producten spraken mij gelijk aan. Het doet me denken aan de producten van Niteangel.  Een merk wat helaas niet te krijgen is in Nederland, iets wat ik erg jammer vind. Maar juist daarom waren de Getzoo knaagdierspullen een goede vondst! 

Het is wel iets prijziger dan producten van bijvoorbeeld Trixie. Ik ben dan ook  erg benieuwd naar de prijs – kwaliteit verhouding. Ik (en vooral mijn hamsters) hebben al vele hamsterhuisjes versleten. Dus ik ben best bereid om iets meer te betalen voor duurzame en veilige producten.

getzoo

Waarom een huis met kamers?

Er zijn vele soorten hamsterhuisjes verkrijgbaar. De meesten zijn vooral leuk om te zien voor de hamstereigenaren en niet zo zeer voor de hamster zelf. In de natuur maakt een hamster via een tunnel een holletje onder de grond. En binnen dit holletje zal hij niet alleen slapen maar ook een voedselvoorraad aanleggen. Soms maken ze zelfs meerdere kamers, dat als een van de voorraadkamers door een ander dier word geplunderd er nog een reserve voorraad is! 

Onze tamme hamsters  verzamelen ook graag hun voedsel en leggen een voorraad aan in hun verblijf. Hier vinden ze vaak de gekste plekjes voor. Soms vinden ze zelfs hun toilet een goede plek, wat het natuurlijk niet is. Een huisje met kamers geeft hun hier wel de perfecte locatie voor. 

De grootste en meest verrassende dierenspeciaalzaak van Nederland.

Getzoo Luna & Murmel 

Ik heb het model Luna met leistenen dak voor mijn hamster aangeschaft, de Murmel is een iets kleinere variant maar ook deze is geschikt voor zowel Syrische als dwerghamsters. Er zijn ook twee versies. Een met een leisteen in het dak en een zonder leisteen. Beide daken kunnen eraf worden gehaald.

Klik op de huisjes hieronder voor actuele prijzen;

Voordelen:

Berkenhout :  Alle Getzoo producten zijn van berkenhout. Dit is veilig voor jouw hamster. Er worden helaas ook producten gemaakt van Den- en Sparrenhout wat niet veilig is voor jouw hamster. Het is goedkoper dan ander hout maar voor de veiligheid van je hamster is het de moeite waard om iets meer uit te geven voor betere houtkwaliteit. 
Plateau :  Het dak van het hamsterhuis fungeert ook gelijk als plateau. Het is stevig genoeg om een staande waterfles, voedselbakje of zelfs een hamsterwiel op te zetten.Dit maakt het ook uitermate geschikt voor een hamsterscaping verblijf.
Geen bodem :  Het huis heeft geen bodem. Dit is een groot voordeel. Mijn vorige ‘kamer’ huizen moest ik weggooien doordat de houten bodems gingen stinken door urine. 
Afneembaar dak :  Doordat het dak afneembaar is kun je gemakkelijk etensresten van bijvoorbeeld fruit en groente verwijderen zonder je hamster te storen.
Leisteen gedeelte op het dak :  Dit kan bijdragen aan het slijten van je hamster zijn nageltjes. Maar waarvoor ik hier zelf voor heb gekozen is de verkoeling die het mijn hamster bied tijdens warme zomerdagen. 

Nadelen:

Geen entree via het dak: Het is vooral jammer dat je daardoor het huisje niet helemaal kan ingraven zonder een tunnel naar de ingang. Maar voor mijzelf is dit geen probleem. Wil je wel een entree via het dak is er gelukkig is er ook het model ‘Zany’ die dat wel heeft. 
Prijs: Zeker voor jongere hamstereigenaren, is het wat prijzig. Maar het is zeker de moeite waard. Het is duurzaam en van degelijke kwaliteit. Dat mag wat kosten. En als je er goed mee omgaat verwacht ik dat dit huis langer dan 1 hamsterleven mee kan gaan. 

Conclusie: 

Ik ben erg tevreden met het nieuwe hamsterhuis. Het wiel staat er stevig op en het hout geeft een fijne uitstraling. Maar het belangrijkste vooral ; mijn hamster vind het huis geweldig, en neemt het gelijk in gebruik! Ik ga in de toekomst zeker nog meer producten van Getzoo uitproberen.  
Momenteel is het product alleen nog via Amazon te verkrijgen maar er zijn geen verzendkosten boven de 20,- en het huisje was al binnen 3 werkdagen geleverd!